Estudiantes en Europa

Universidades en Europa

país
ciudad
área de estudios 
idioma del curso 
nivel de estudios
estatus de la universidad  
Presentación de la universidad
Skopje, Macedonia

ФОН Универзитет

Tipo de universidad: universidades
Estatus: privadas

Contacto:

ул. Киро Глигоров б.б. 1000 Скопје
Тел.02 244 55 55
ФОН е првиот приватен универзитет во Република Македонија, формиран во 2002 година. Според својот капацитет, тој е еден од најголемите универзитети на Балканот. Станува збор за комплетна институција, која оди во чекор со современите светски едукативни трендови и своето име го гради врз цврстите темели на најквалитетниот стручен кадар од земјата и од странство, користејќи притоа модерни средства и методи на едукација.
Página web de la universidad: www.fon.edu.mk

Mapa


Study in Poland
uwm_220_eng.gif
Privacy Policy